Nytt Rom

Søk i denne bloggen

onsdag 20. oktober 2010

Smykkeskrinet

Oslo Bys byggeskikkpris 2010 ble utdelt idag!

Fabian Stang overrakte prisen til Element Arkiteker AS, for konferansebygget Lærernes hus.
Reiulf Ramstad Arkitekters Korsgata 5, som er tidligere nevnt og avbildet på SlumLagune, fikk 2. plass og hederlig omtale.


Plassering
Smykkeskrinet ligger i Osterhau´s gate 4. Dette er en sidegate i Storgata mellom trikkestoppene Brugata og Hausmanns gate. Fasaden kan ses fra trikkene som går til og fra Brugata. Utsmykningene i fasaden er laget av kunstnerene Jorunn Sannes og May Bente Aronsen. Totalt er 1900 kvadratmeter fordelt på fire etasjer med konferansesaler, cafe og takterasse. 


Energiklasse A
På tross av sin fasade i glass er bygningen i energiklasse A, lavenergihus. Oppvarming av bygningen gjøres ved vannbåren varme. Ti energibrønner henter jordvarme 150-200 m under bakken. Det tas og i bruk blant annet solenergi. Materialer i trappekonstruksjoner er valgt spesielt for sin gode evne til å samle opp solvarme. Hovedentreprenør har vært Trondrund Entreprenører AS og andre samarbeidspartnere har vært Dr. Techn. Kristoffer Apeland AS og Siv. ing. JP Dybdahl AS.


Betongtavlen 2010
Element Arkitekter har tidligere mottatt priser for Smykkeskrinet. De fikk Betongtavlen 2010 for "arkitektonisk usedvanlig gjennomført og meningsfylt bruk av betongmaterialet.". Utdanningsforbundet fikk Byggherreprisen på bakgrunn av en meget god byggeprosess. Byggherreprisen deles ut av bransjeorganisasjonen Arkitektbedriftene og deles kun ut når det finnes verdige kandidater. Siden den ble stiftet i 1990 er prisen delt ut seks ganger av ti mulige.


Element arkitekter AS ble opprettet i 1999 og ledes av Cathrine Viganger. De har for tiden et team på åtte ansatte med internasjonal erfaring og bakgrunn. De har besøkskontor i Maridalsveien 3 Bygg 17. Element har tegnet flere andre bygg i Oslo, blant annet et leilighetskompleks Platous Gate på Grønland og en enebolig i Midttunveien 12.

Gratulerer til Element Arkitekter med et flott bygg og enda pris!

Tekst og foto: Martin Rasch Ersdal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar