Nytt Rom

Søk i denne bloggen

tirsdag 19. oktober 2010

Galleri Trafo


Bygningen ble oppført på 1920-tallet og var opprinnelige transformatorstasjon i forbindelse med den elektrifiserte jernbanen. Bygget har en sentral plassering i Asker og ligger på en liten forhøyning ved jernbanestasjonen. I 2006 ble bygget omgjort, tegning ved Jarmund/vigsnæs AS arkiktekter MNAL og gjennomføring ved Tandberg Eiendom AS.
Galleri Trafo åpnet samme år med utstillingen Nordiske Spor og har jevnlige holdt utstillinger siden.




I 2008 ble bygget tildelt Asker kommunes byggeskikkpris. Juryen satte stor pris på ombyggingen av en bevaringsverdig bygning og tilretteleggingen for ny bruk. Samtidig er bygget en en harmonisk blanding av moderne arkitektoniske elementer satt inn i en gammel bygningskropp. Endringene som er gjort er ikke store, men virkningsfulle og i god relasjon til byggets originale materialer og form.




Eksteriøret på Galleri Trafo er delt opp i tre hovedmaterialer. Rustet jern, tegl og store glassflater. Disse supplerer hverandre godt og danner et røft ytre. Bygget har ca 1200 kvadratmeter gulvareal.









Galleri Trafo har hatt utstillinger av blant annet Pushwager (2007), Morten Viskum (2008) og verker av Andy Warhol (2008).


Tekst og foto: Martin Rasch Ersdal

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar